NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #11

40
Published on February 21, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #11 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. The medications scheduled for your patient include Keflex 1.5 grams in 50 ml of a 5% Dextrose solution. According to the pharmacy, this preparation should be administered in 30 minutes. You would set your IV pump at __________mL/hour.
A). 100mL/hr.
B). 115mL/hr.
C). 110mL/hr.
D). 120mL/hr.

Question 1 Answer: A). 100mL/hr.

 

Question 2. The physician ordered the pitocin infusion to run at 16mu/min. The pharmacy sent up 10 units of pitocin in 500mL of D5LR. You would set your pump at _____________ mL/hour.
A). 48mL/hr.
B). 47mL/hr.
C). 46mL/hr.
D). 45mL/hr.

Question 2 Answer: A). 48mL/hr.

 

Question 3. The physician reduces an IV to 30ml/hour. The IVAC indicates that 270 ml are remaining in the present IV bag. You notice that it is exactly 10:30 am. At what time will the infusion be completed?
A). 7:25 P.M..
B). 7:20 P.M..
C). 7:35 P.M..
D). 7:30 P.M..

Question 3 Answer: D). 7:30 P.M..

 

Question 4. The physician orders 1.5 liters of Lactated Ringers solution to be administered intravenously to your patient over the next 12 hours. Calculate the rate of flow if the IV tubing delivers 20gtt/ml.
A). 42 gtts.
B). 40 gtts.
C). 41 gtts.
D). 43 gtts.

Question 4 Answer: A). 42 gtts.

 

Question 5. The doctor ordered Magnesium Sulfate 4gm IV to be given over 20 minutes. Magnesium Sulfate come in 40gm/1000mL IV bottle. You would set your pump at _____mL/hour.
A). 380 mL/hr.
B). 250 mL/hr.
C). 350 mL/hr.
D). 300 mL/hr.

Question 5 Answer: D). 300 mL/hr.

 

Question 6. The physician ordered Ritodrine IV 70mcg/min. The pharmacy sent up Ritodrine 150mg premixed in 500mL D5W. You would set your IV pump at ________mL/hour
A). 16 mL/hr.
B). 15 mL/hr.
C). 13 mL/hr.
D). 14 mL/hr.

Question 6 Answer: D). 14 mL/hr.

 

Question 7. The physician ordered the pitocin infusion to run at 6mu/min. The pharmacy sent up 10 units of pitocin in 500mL of D5LR. You would set your pump at _____________ mL/hour.
A). 18mL/hr.
B). 20mL/hr.
C). 21mL/hr.
D). 19mL/hr.

Question 7 Answer: A). 18mL/hr.

 

Question 8. The physician ordered Ritodrine IV 50mcg/min. The pharmacy sent up Ritodrine 150mg premixed in 500mL D5W. You would set your IV pump at ________mL/hour.
A). 11mL/hr.
B). 12mL/hr.
C). 9mL/hr.
D). 10mL/hr.

Question 8 Answer: D). 10mL/hr.

 

Question 9. The doctor ordered Magnesium Sulfate 2gm/ hour IV. Magnesium Sulfate come in 40gm/1000mL IV bottle. You would set your pump at _____mL/hour.
A). 50 mL/hr.
B). 53 mL/hr.
C). 55 mL/hr.
D). 60 mL/hr.

Question 9 Answer: A). 50 mL/hr.

 

Question 10. The 10am medications scheduled for your patient include Keflex 2.0 g in 100 ml of a 5% Dextrose solution. According to the pharmacy, this preparation should be administered in thirty minutes. You should set your IV pump at _____mL/hour.
A). 250mL/hr.
B). 206mL/hr.
C). 205mL/hr.
D). 200mL/hr.

Question 10 Answer: D). 200mL/hr.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.