NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #12

24
Published on February 21, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #12 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. A patient, admitted with a head injury, has an order for D5NS at 25 mL/hour. The IV tubing has a calibration of 10gtt/mL. What is the correct rate of flow for this patient?
A). 7 gtts.
B). 5 gtts.
C). 6 gtts.
D). 4 gtts.

Question 1 Answer: D). 4 gtts.

 

Question 2. The 10am medications scheduled for your patient include Keflex 1.5 G in 50 mL of a 5% Dextrose solution. According to the pharmacy, this preparation should be administered in thirty minutes. You should set your IV pump at ______mL/hour.
A). 101 mL/hr.
B). 103 mL/hr.
C). 100 mL/hr.
D). 102 mL/hr.

Question 2 Answer: C). 100 mL/hr.

 

Question 3. The order reads: “Over the next 4 hours, infuse 500 ml of 5% Dextrose in Normal Saline. Add 20 MEq of KCl to solution.” You should set your IV pumb at ______mL/hour.
A). 120mL/hr.
B). 100mL/hr.
C). 110mL/hr.
D). 115mL/hr.

Question 3 Answer: B). 100mL/hr.

 

Question 4. The 10am medications scheduled for your patient include Keflex 1.5 G in 50 mL of a 5% Dextrose solution. According to the pharmacy, this preparation should be administered in thirty minutes. The IV tubing on your unit delivers 15 gtts per milliliter. What is the correct rate of flow in drops per minute?
A). 25 gtts.
B). 26 gtts.
C). 28 gtts.
D). 27 gtts.

Question 4 Answer: A). 25 gtts.

 

Question 5. The physician orders an IV infusion of D5W 1000 mL to infuse over the next eight hours. The IV tubing that you are using delivers 15gtt/min. What is the correct rate of flow?
A). 31 gtts.
B). 32 gtts.
C). 33 gtts.
D). 34 gtts.

Question 5 Answer: A). 31 gtts.

 

Question 6. The physician orders an IV infusion of D5W 1000 ml to infuse over the next eight hours. The IV tubing that you are using delivers 10 gtt/ml. What is the correct rate of flow (drops per minute)?
A). 22 gtts.
B). 24 gtts.
C). 23 gtts.
D). 21 gtts.

Question 6 Answer: D). 21 gtts.

 

Question 7. 0.25g Tetracycline is ordered; available solution contains 50mg per mL. How many mL’s will you give?
A). 1.0 ml.
B). 3.5 mL.
C). 2.5 mL.
D). 1.5 mL.

Question 7 Answer: D). 1.5 mL.

 

Question 8. The physician orders an IV infusion of D5W 1000 ml to infuse over the next eight hours. You would set your IV pump at _______mL/hour.
A). 127 mL/hr.
B). 126 mL/hr.
C). 125 mL/hr.
D). 128 mL/hr.

Question 8 Answer: C). 125 mL/hr.

 

Question 9. The 10am medications scheduled for your patient include Keflex 2.0 g in 100 ml of a 5% Dextrose solution. According to the pharmacy, this preparation should be administered in thirty minutes. The IV tubing on your unit delivers 10 gtts per milliliter. What is the correct rate of flow in drops per minute?
A). 17 gtts.
B). 18 gtts.
C). 16 gtts.
D). 19 gtts.

Question 9 Answer: A). 17 gtts.

 

Question 10. Your patient has an order to infuse 100 mL of D51/2NS with 10MEq of KCl over the next thirty minutes. You would set your IV pump at ______mL/hour.
A). 200mL.
B). 210mL.
C). 230mL.
D). 220mL.

Question 10 Answer: A). 200mL.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.