NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #13

40
Published on February 21, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #13 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Azulfidine two grams has been ordered every twelve hours. The available tablets are 500 mg each. What amount will you give?
A). 1 tab.
B). 3 tabs.
C). 4 tabs.
D). 2 tabs.

Question 1 Answer: C). 4 tabs.

 

Question 2. Sodium Seconal capsules are labeled 100 mg. How many will be administer if the order is for gr 1 1/2?
A). 2 tabs.
B). 1 tab.
C). 4 tabs.
D). 3 tabs.

Question 2 Answer: B). 1 tab.

 

Question 3. Dilaudid 3 mg IM is ordered for your patient. The only available dosage strength is 2 mg/mL. What amount will you give?
A). 2.5 mL.
B). 2.0 mL.
C). 1.0 mL.
D). 1.5 mL.

Question 3 Answer: D). 1.5 mL.

 

Question 4. Premarin 1.25 mg is ordered daily for your patient. The only available tablet strength is 625 mcg. What amount will you give?
A). 2 tabs.
B). 1 tab.
C). 3 tabs.
D). 4 tabs.

Question 4 Answer: A). 2 tabs.

 

Question 5. Imipramine HCL is available in 50 mg tablets. How many tablets will you administer if the order of for .05 g
A). 2 tabs.
B). 4 tabs.
C). 1 tab.
D). 3 tabs.

Question 5 Answer: C). 1 tab.

 

Question 6. Potassium penicillin 800,000 u has been ordered for your patient. The available tablets are 400,000 u each. How many will you give?
A). 1 tab.
B). 2 tabs.
C). 3 tabs.
D). 4 tabs.

Question 6 Answer: B). 2 tabs.

 

Question 7. Ergotrate maleate 200 mcg is ordered. Dosage strength is 0.2 mg. How many tablets will you administer?
A). 1 tab.
B). 3 tabs.
C). 2 tabs.
D). 4 tabs.

Question 7 Answer: A). 1 tab.

 

Question 8. A Potassium penicillin 1,200,000 u has been ordered for your patient. The available tablets are 400,000 u each. What amount will you give?
A). 4 tabs.
B). 3 tabs.
C). 2 tabs.
D). 1 tab.

Question 8 Answer: B). 3 tabs.

 

Question 9. Azulfidine 1.5 g has been ordered every twelve hours. The available tablets are 500 mg each. What amount will you give?
A). 4 tabs.
B). 1 tab.
C). 3 tabs.
D). 2 tabs.

Question 9 Answer: C). 3 tabs.

 

Question 10. 100 mg per tablet is available; how much will you administer if the dosage ordered is 0.1 gram?
A). 2 tabs.
B). .5 tab.
C). 3 tabs.
D). 1 tab.

Question 10 Answer: D). 1 tab.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.