NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #14

50
Published on February 21, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Drug Dosage Calculation Exam #14 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Give Demerol 35mg from Demerol 50mg/mL vial, IM.
A). 0.6mL.
B). 0.5mL.
C). 0.4mL.
D). 0.7mL.

Question 1 Answer: D). 0.7mL.

 

Question 2. The doctor ordered Phergan 20 mg form Phergan 50mg/1mL. You should give_____mL.
A). 0.5mL.
B). 0.4mL.
C). 0.6mL.
D). 0.3mL.

Question 2 Answer: B). 0.4mL.

 

Question 3. Give Toradol 45mg. On hand is a vial of Toradol 60mg/2mL. You should draw up ____ mL in a ___________ syringe.
A). 1.5mL in a 3.5mL syringe.
B). 2.5mL in a 4mL syringe.
C). 1.5mL in a 3mL syringe.
D). 0.5mL in a 1.5mL syringe.

Question 3 Answer: C). 1.5mL in a 3mL syringe.

 

Question 4. Give Benedryl 45 mg from Benedryl 50mg/mL (1mL vial) IM. You should draw up ______mL in a ___________ syringe.
A). 0.8mL in a TB syringe.
B). 1.9mL in a TB syringe.
C). 0.9mL in a TB syringe.
D). 2.0mL in a TB syringe.

Question 4 Answer: C). 0.9mL in a TB syringe.

 

Question 5. 1.2 million Units of Aqueous Penicillin G is ordered. In stock is Aqueous Penicillin G 1,000,000Units/mL. You would give ______mL.
A). 1.0mL.
B). 1.3mL.
C). 1.2mL.
D). 1.1mL.

Question 5 Answer: C). 1.2mL.

 

Question 6. The doctor ordered Phenobarb 40mg. The pharmacy sent up 20mg tabs. You would give _____ tab(s)
A). 1 tab.
B). 3 tabs.
C). 2 tabs.
D). 4 tabs.

Question 6 Answer: C). 2 tabs.

 

Question 7. Give Demerol 10mg from Demerol 25mg/mL, IM
A). 0.5mL.
B). 0.7mL.
C). 0.4mL.
D). 0.6mL.

Question 7 Answer: C). 0.4mL.

 

Question 8. Clinoril 250 mg is ordered; available tablets are 0.5 g. How many tablets will you give?
A). 1 tab.
B). 1/2 tab.
C). 1/4 tab.
D). 2 tab.

Question 8 Answer: B). 1/2 tab.

 

Question 9. Give Benedryl 25 mg from Benedryl 50mg/mL (1mL vial) IM. You should draw up ______mL in a ___________ syringe
A). 0.5mL in a TB (1mL) syringe.
B). 2.5mL in a TB (1mL) syringe.
C). 1.5mL in a TB (1mL) syringe.
D). 3.5mL in a TB (1mL) syringe.

Question 9 Answer: A). 0.5mL in a TB (1mL) syringe.

 

Question 10. The doctor ordered Tylenol gr Viii. You have Tylenol 500mg tabs. You need to give ____tab(s).
A). 4 tabs.
B). 2 tabs.
C). 3 tabs.
D). 1 tab.

Question 10 Answer: D). 1 tab.

 

Question 11. Motrin 0.6g is ordered; available tablets contain 600 mg. How many tablets will you give?
A). 2 tabs.
B). 3 tabs.
C). 1/2 tab.
D). 1 tab.

Question 11 Answer: D). 1 tab.

 

Question 12. Morphine sulfate gr 1/8 is ordered for injection for your patient. The available solution is gr 1/12 per mL.What amount will you give?
A). 1.0mL.
B). 1.5mL.
C). 2.5mL.
D). 2.0mL.

Question 12 Answer: B). 1.5mL.

 

Question 13. The doctor ordered Tylenol gr V. The pharmacy sent up Tylenol 300mg tabs. You would give _____ tab(s)
A). 1 tab.
B). 2 tabs.
C). 3 tabs.
D). 4 tabs.

Question 13 Answer: A). 1 tab.

 

Question 14. Give Tylenol 30 mg, po. On hand is Tylenol gr ii/5mL. Give _____mL.
A). 1.50mL.
B). 2.00mL.
C). 1.75mL.
D). 1.25mL.

Question 14 Answer: D). 1.25mL.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.