NCLEX Medical-Surgical Nursing Exam for Genes and Heredity

38
Published on February 25, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Medical-Surgical Nursing Exam for Genes and Heredity In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Which of the following is not a characteristic of the Southern blot?
A). Uses a DNA sample.
B). DNA hybridization.
C). Activated by antigen/antibody reactions.
D). Use of a filter and film combination.

Question 1 Answer: C). Activated by antigen/antibody reactions.

 

Question 2. Which of the following characterizes a Western blot?
A). RNA transcription.
B). Antibody/protein hybridization.
C). DNA/RNA combination.
D). Polymerase chain reaction.

Question 2 Answer: B). Antibody/protein hybridization.

 

Question 3. Which of the following is not a characteristic of Krabbe’s disease?
A). Nausea.
B). Autosomal recessive condition.
C). Spasticity.
D). Optic nerve deficits.

Question 3 Answer: A). Nausea.

 

Question 4. Which of the following is the mRNA start codon in most cases?
A). UAA.
B). AGU.
C). AUG.
D). UGA.

Question 4 Answer: C). AUG.

 

Question 5. Which of the following is not a derivative of the amino acid (Tryptophan)?
A). Serotonin.
B). Creatine.
C). Niacin.
D). Melatonin.

Question 5 Answer: B). Creatine.

 

Question 6. Which of the following is paired correctly?
A). G-T.
B). C-G.
C). A-G.
D). A-U.

Question 6 Answer: B). C-G.

 

Question 7. Which of the following is not a characteristic of Hurler’s syndrome?
A). Autosomal recessive condition.
B). Corneal deficits.
C). Associated with delayed mental development.
D). Spasticity.

Question 7 Answer: D). Spasticity.

 

Question 8. Which of the following is the approximate prevalence ratio for cystic fibrosis?
A). 1: 800.
B). 1: 25,000.
C). 1: 5,000.
D). 1: 2,000.

Question 8 Answer: D). 1: 2,000.

 

Question 9. Which of the following is not a characteristic of Sickle Cell Anemia?
A). Intense chronic pain.
B). More common in African Americans.
C). Autosomal dominant.
D). Mutation in beta-globin.

Question 9 Answer: C). Autosomal dominant.

 

Question 10. Down syndrome is directly linked to a genetic abnormality of chromosome?
A). XIIX.
B). XXI.
C). XV.
D). XXII.

Question 10 Answer: B). XXI.

 

Question 11. Which of the following is not considered a pyrimidine?
A). U.
B). G.
C). C.
D). T.

Question 11 Answer: B). G.

 

Question 12. Which of the following is a characteristic of the Hardy-Weinberg law?
A). Migration is a considerable factor..
B). Mating between species occurs at a set rate..
C). Genotype selection does not occur at the locus.
D). Mutation occurs at the locus.

Question 12 Answer: C). Genotype selection does not occur at the locus.

 

Question 13. The end product of the TCA cycle produces ____ NADH.
A). 4.
B). 6.
C). 5.
D). 3.

Question 13 Answer: D). 3.

 

Question 14. Which of the following is not a characteristic of S-adenosyl-methionine?
A). Considered a rate limiting enzyme of glycolysis.
B). May be associated phosphocreatine.
C). Aids in the transfer of methyl.
D). By product of Methionine and ATP combination.

Question 14 Answer: A). Considered a rate limiting enzyme of glycolysis.

 

Question 15. Which of the following is not an activated carrier?
A). ATP.
B). SAM.
C). TPP.
D). GMP.

Question 15 Answer: D). GMP.

 

Question 16. Which of the following is not a characteristic of Fabry’s disease?
A). Increased levels of ceramide trihexoside.
B). Profound muscular weakness.
C). X-linked disease.
D). Low levels of alpha-galactosidase A.

Question 16 Answer: B). Profound muscular weakness.

 

Question 17. Pompe’s disease is a type ___ glycogen storage disease.
A). I.
B). II.
C). IV.
D). III.

Question 17 Answer: B). II.

 

Question 18. Which of the types of RNA is the smallest?
A). rRNA.
B). mRNA.
C). tRNA.

Question 18 Answer: C). tRNA.

 

Question 19. How many ATP are required to transform pyruvate into glucose?
A). 8.
B). 6.
C). 7.
D). 5.

Question 19 Answer: B). 6.

 

Question 20. Which of the following divisions of cell growth precedes Mitosis in the cell cycle?
A). G0.
B). T.
C). G.
D). S.

Question 20 Answer: C). G.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.