NCLEX Medical-Surgical Nursing Exam for Leptospirosis

22
Published on February 25, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Medical-Surgical Nursing Exam for Leptospirosis In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Ocular manifestations common in anicteric leptospirosis are:
A). Conjunctival suffusion.
B). Photophobia.
C). Retro orbital pain.
D). All the above.

Question 1 Answer: D). All the above.

 

Question 2. Which of these is not true regarding laboratory findings in anicteric phase of Leptospirosis?
A). Erythrocyte sedimentation rate (ESR) is reduced.
B). Aminotransferases are elevated.
C). Alkaline phosphatases are elevated.
D). White blood cells (WBC) range from below normal to moderately elevated.

Question 2 Answer: A). Erythrocyte sedimentation rate (ESR) is reduced.

 

Question 3. Antibiotic given to prevent leptospirosis is:
A). Doxycycline.
B). Erythromycin.
C). Ampicillin.
D). Penicillin.

Question 3 Answer: A). Doxycycline.

 

Question 4. Leptospirosis in human rarely occurs through:
A). Indirect contact with contaminated animal urine.
B). Direct contact with contaminated animal urine.
C). Contact with contaminated soil.
D). Contact with contaminated human urine.

Question 4 Answer: D). Contact with contaminated human urine.

 

Question 5. Cultures for leptospires should be examined for how many weeks before being discarded?
A). Upto 3 weeks.
B). Upto 13 weeks.
C). Upto 11 weeks.
D). Upto 7 weeks.

Question 5 Answer: B). Upto 13 weeks.

 

Question 6. In humans leptospires can be detected in:
A). Blood.
B). Cerebrospinal fluid.
C). Urine.
D). All of the above.

Question 6 Answer: D). All of the above.

 

Question 7. Leptospirosis disease is maintained in infected animals by:
A). Chronic infection of intestinal tract.
B). Chronic infection of cerebrospinal fluid.
C). Chronic infection of renal tubules.
D). Chronic infection of blood.

Question 7 Answer: C). Chronic infection of renal tubules.

 

Question 8. Incubation period for leptospirosis is:
A). 2 – 26 days.
B). 2 – 16 days.
C). 2 – 36 days.
D). 2 – 6 days.

Question 8 Answer: B). 2 – 16 days.

 

Question 9. For isolation of leptospires, blood culture should be taken:
A). Third week after patient’s presentation.
B). Second week after patient’s presentation.
C). As soon as possible after patient’s presentation.
D). Fourth week after patient’s presentation.

Question 9 Answer: C). As soon as possible after patient’s presentation.

 

Question 10. Anicteric leptospirosis is treated with:
A). Doxycycline 100 mg bid.
B). Amoxicillin 500 mg bid.
C). Ampicillin 500-750 mg bid.
D). Any of the above.

Question 10 Answer: D). Any of the above.

 

Question 11. Which of these groups is at increased risk of Leptospirosis?
A). Sewer workers.
B). Farmers.
C). Swimmers.
D). All the above.

Question 11 Answer: D). All the above.

 

Question 12. Which of these is not an alternative name for Leptospirosis?
A). Cattle fever.
B). Rice-field fever.
C). Icterohemorrhagic fever.
D). Mud fever.

Question 12 Answer: A). Cattle fever.

 

Question 13. Antibodies in blood can be detected how many days after onset of symptoms?
A). 13 – 15 days.
B). 5 – 7 days.
C). 1 – 2 days.
D). 9 – 11 days.

Question 13 Answer: B). 5 – 7 days.

 

Question 14. How many days after infection with leptospires do the urine cultures become positive?
A). Fourth week of illness.
B). Second week of illness.
C). First week of illness.
D). Third week of illness.

Question 14 Answer: B). Second week of illness.

 

Question 15. Which of these statements is not true with regard to leptospires?
A). May be stained using carbol fuchsin counterstain.
B). They are straight spirochetes.
C). They are obligate aerobes.
D). Optimum growth temperature is 28-300 C.

Question 15 Answer: B). They are straight spirochetes.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.