NCLEX Practice Exam for Fundamentals of Nursing #01

135
Published on February 4, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX Practice Exam for Fundamentals of Nursing #01 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. The nurse must verify the client’s identity before administration of medication. Which of the following is the safest way to identify the client?
A). Ask the client his name.
B). Check the room number.
C). State the client’s name aloud and have the client repeat it.
D). Check the client’s identification band.

Question 1 Answer: A). Ask the client his name.

 

Question 2. What should be done in order to prevent contaminating of the environment in bed making?
A). Strip all linens at the same time.
B). Finished both sides at the time.
C). Avoid funning soiled linens.
D). Embrace soiled linen.

Question 2 Answer: C). Avoid funning soiled linens.

 

Question 3. This is characterized by severe symptoms relatively of short duration.
A). Acute Illness.
B). Chronic Illness.
C). Pain.
D). Syndrome.

Question 3 Answer: A). Acute Illness.

 

Question 4. A client who is unconscious needs frequent mouth care. When performing a mouth care, the best position of a client is:
A). Fowler’s position.
B). Supine.
C). Side lying.
D). Trendelenburg.

Question 4 Answer: C). Side lying.

 

Question 5. A client is hospitalized for the first time, which of the following actions ensure the safety of the client?
A). Keep side rails up at all time.
B). Keep all equipment out of view.
C). Keep the lights on at all time.
D). Keep unnecessary furniture out of the way.

Question 5 Answer: A). Keep side rails up at all time.

 

Question 6. Resonance is best describe as:
A). Moderately loud with musical quality.
B). Short, high pitch and thudding.
C). Sounds created by air filled lungs.
D). Drum-like.

Question 6 Answer: C). Sounds created by air filled lungs.

 

Question 7. It refers to the manner of walking
A). Flexion and extension.
B). Range of motion.
C). Gait.
D). Hopping.

Question 7 Answer: C). Gait.

 

Question 8. Which of the following technique involves the sense of sight?
A). Palpation.
B). Inspection.
C). Percussion.
D). Auscultation.

Question 8 Answer: B). Inspection.

 

Question 9. A walk-in client enters into the clinic with a chief complaint of abdominal pain and diarrhea. The nurse takes the client’s vital sign hereafter. What phrase of nursing process is being implemented here by the nurse?
A). Diagnosis.
B). Planning.
C). Assessment.
D). Implementation.

Question 9 Answer: C). Assessment.

 

Question 10. The first techniques used examining the abdomen of a client is:
A). Inspection.
B). Percussion.
C). Auscultation.
D). Palpation.

Question 10 Answer: A). Inspection.

 

Question 11. 1800 ml is equal to how many liters?
A). 180.
B). 18000.
C). 1.8.
D). 2800.

Question 11 Answer: C). 1.8.

 

Question 12. Which of the following actions should the nurse take to use a wide base support when assisting a client to get up in a chair?
A). Bend at the waist and place arms under the client’s arms and lift.
B). Face the client, bend knees and place hands on client’s forearm and lift.
C). Tighten his or her pelvic muscles.
D). Spread his or her feet apart.

Question 12 Answer: B). Face the client, bend knees and place hands on client’s forearm and lift.

 

Question 13. Which of the following cluster of data belong to Maslow’s hierarchy of needs
A). All of the above.
B). Self actualization.
C). Physiologic needs.
D). Love and belonging.

Question 13 Answer: A). All of the above.

 

Question 14. The most important purpose of cleansing bed bath is:
A). To expose the necessary parts of the body.
B). To develop skills in bed bath.
C). To check the body temperature of the client in bed.
D). To cleanse, refresh and give comfort to the client who must remain in bed.

Question 14 Answer: D). To cleanse, refresh and give comfort to the client who must remain in bed.

 

Question 15. It refers to the preparation of the bed with a new set of linens
A). Bed bath.
B). Bed lining.
C). Bed shampoo.
D). Bed making.

Question 15 Answer: D). Bed making.

 

Question 16. The Chamber of the heart that receives oxygenated blood from the lungs is the?
A). Right atrium.
B). Left ventricle.
C). Right ventricle.
D). Left atrium.

Question 16 Answer: D). Left atrium.

 

Question 17. The nurse prepare IM injection that is irritating to the subcutaneous tissue. Which of the following is the best action in order to prevent tracking of the medication
A). Use a small gauge needle.
B). Administer at a 45° angle.
C). Use the Z-track technique.
D). Apply ice on the injection site.

Question 17 Answer: C). Use the Z-track technique.

 

Question 18. Which of the following is the appropriate meaning of CBR?
A). Complete Board Room.
B). Complete Bed Rest.
C). Cardiac Board Room.
D). Complete Bathroom.

Question 18 Answer: B). Complete Bed Rest.

 

Question 19. Which of the following is the appropriate route of administration for insulin?
A). Subcutaneous.
B). Intradermal.
C). Intravenous.
D). Intramuscular.

Question 19 Answer: A). Subcutaneous.

 

Question 20. 1 tsp is equals to how many drops?
A). 15.
B). 60.
C). 30.
D). 10.

Question 20 Answer: B). 60.

 

Question 21. Which of the following is included in Orem’s theory?
A). Physiologic needs.
B). Love and belonging.
C). Self perception.
D). Maintenance of a sufficient intake of air.

Question 21 Answer: D). Maintenance of a sufficient intake of air.

 

Question 22. Using the principles of standard precautions, the nurse would wear gloves in what nursing interventions?
A). Providing oral hygiene.
B). Feeding a client.
C). Providing a back massage.
D). Providing hair care.

Question 22 Answer: A). Providing oral hygiene.

 

Question 23. The nurse administers cleansing enema. The common position for this procedure is…
A). Supine.
B). Prone.
C). Sims left lateral.
D). Dorsal Recumbent.

Question 23 Answer: C). Sims left lateral.

 

Question 24. Hormones secreted by Islets of Langerhans
A). Testosterone.
B). Hemoglobin.
C). Progesterone.
D). Insulin.

Question 24 Answer: D). Insulin.

 

Question 25. The nurse prepares to administer buccal medication. The medicine should be placed…
A). On the client’s skin.
B). Between the client’s cheeks and gums.
C). Under the client’s tongue.
D). On the client’s conjuctiva.

Question 25 Answer: B). Between the client’s cheeks and gums.

 

Question 26. Which of the following is the abbreviation of drops?
A). Dp..
B). Dr..
C). Gtt..
D). Gtts..

Question 26 Answer: D). Gtts..

 

Question 27. A technique in physical examination that is use to assess the movement of air through the tracheobronchial tree:
A). Inspection.
B). Auscultation.
C). Percussion.
D). Palpation.

Question 27 Answer: B). Auscultation.

 

Question 28. Exchange of gases takes place in which of the following organ?
A). Lungs.
B). Heart.
C). Liver.
D). Kidney.

Question 28 Answer: A). Lungs.

 

Question 29. It is a transparent membrane that focuses the light that enters the eyes to the retina.
A). Sclera.
B). Cornea.
C). Lens.
D). Pupils.

Question 29 Answer: B). Cornea.

 

Question 30. The nurse is ordered to administer ampicillin capsule TIP p.o. The nurse shoud give the medication…
A). Two time a day by mouth.
B). Three times a day after meals.
C). Three times a day orally.
D). Two times a day before meals.

Question 30 Answer: C). Three times a day orally.

 

Question 31. Which of the following is the nurse’s role in the health promotion
A). Teach client to be effective health consumer.
B). Health risk appraisal.
C). None of the above.
D). Worksite wellness.

Question 31 Answer: A). Teach client to be effective health consumer.

 

Question 32. The nurse is preparing to take vital sign in an alert client admitted to the hospital with dehydration secondary to vomiting and diarrhea. What is the best method used to assess the client’s temperature?
A). Radial.
B). Axillary.
C). Heat sensitive tape.
D). Oral.

Question 32 Answer: B). Axillary.

 

Question 33. The nurse asked the client to read the Snellen chart. Which of the following is tested:
A). Oculomotor.
B). Trochlear.
C). Olfactory.
D). Optic.

Question 33 Answer: D). Optic.

 

Question 34. The best position for examining the rectum is:
A). Sim’s.
B). Lithotomy.
C). Prone.
D). Knee-chest.

Question 34 Answer: D). Knee-chest.

 

Question 35. It is describe as a collection of people who share some attributes of their lives.
A). Community.
B). Illness.
C). Family.
D). Nursing.

Question 35 Answer: A). Community.

 

Question 36. A client complains of difficulty of swallowing, when the nurse try to administer capsule medication. Which of the following measures the nurse should do?
A). Break the capsule and give the content with an applesauce.
B). Crash the capsule and place it under the tongue.
C). Dissolve the capsule in a glass of water.
D). Check the availability of a liquid preparation.

Question 36 Answer: D). Check the availability of a liquid preparation.

 

Question 37. A client had oral surgery following a motor vehicle accident. The nurse assessing the client finds the skin flushed and warm. Which of the following would be the best method to take the client’s body temperature?
A). Rectal.
B). Arterial line.
C). Axillary.
D). Oral.

Question 37 Answer: C). Axillary.

 

Question 38. A muscular enlarge pouch or sac that lies slightly to the left which is used for temporary storage of food…
A). Lungs.
B). Gallbladder.
C). Stomach.
D). Urinary bladder.

Question 38 Answer: C). Stomach.

 

Question 39. Which of the following is the meaning of PRN?
A). When advice.
B). Immediately.
C). When necessary.
D). Now.

Question 39 Answer: C). When necessary.

 

Question 40. 20 cc is equal to how many ml?
A). 2.
B). 20.
C). 20000.
D). 2000.

Question 40 Answer: B). 20.

 

Question 41. Back Care is best describe as:
A). Washing of the back.
B). Caring for the back by means of massage.
C). Application of cold compress at the back.
D). Application of hot compress at the back.

Question 41 Answer: B). Caring for the back by means of massage.

 

Question 42. A nurse obtained a client’s pulse and found the rate to be above normal. The nurse document this findings as:
A). Hyperpyrexia.
B). Tachycardia.
C). Arrythmia.
D). Tachypnea.

Question 42 Answer: B). Tachycardia.

 

Question 43. It is best describe as a systematic, rational method of planning and providing nursing care for individual, families, group and community:
A). Diagnosis.
B). Nursing Process.
C). Assessment.
D). Implementation.

Question 43 Answer: B). Nursing Process.

 

Question 44. Another name for knee-chest position is:
A). Lithotomy.
B). Sim’s.
C). Genu-dorsal.
D). Genu-pectoral.

Question 44 Answer: D). Genu-pectoral.

 

Question 45. The abbreviation for micro drop is…
A). mdr.
B). mgts.
C). gtt.
D). µgtt.

Question 45 Answer: D). µgtt.

 

Question 46. Five teaspoon is equivalent to how many milliliters (ml)?
A). 12 ml.
B). 22 ml.
C). 25 ml.
D). 30 ml.

Question 46 Answer: C). 25 ml.

Question 47. 1 cup is equals to how many ounces?
A). 8000.
B). 800.
C). 8.
D). 80.

Question 47 Answer: C). 8.

Question 48. An instrument used for auscultation is:
A). Audiometer.
B). Percussion-hammer.
C). Stethoscope.
D). Sphygmomanometer.

Question 48 Answer: C). Stethoscope.

Question 49. The ability of the body to defend itself against scientific invading agent such as baceria, toxin, viruses and foreign body
A). Hormones.
B). Secretion.
C). Glands.
D). Immunity.

Question 49 Answer: D). Immunity.

Question 50. Which of the following is the most important purpose of handwashing
A). To prevent the transfer of microorganism.
B). To avoid touching the client with a dirty hand.
C). To promote hand circulation.
D). To provide comfort.

Question 50 Answer: A). To prevent the transfer of microorganism.

Category Tag

1 comment

Add your comment

Your email address will not be published.