NCLEX-RN Practice Exam #02

58
Published on February 5, 2017 by NCLEX Exams

NCLEX-RN Practice Exam #02 In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Which of the following conditions would a nurse not administer erythromycin?
A). Multiple Sclerosis.
B). Legionnaire’s disease.
C). Campylobacterial infection.
D). Pneumonia.

Question 1 Answer: A). Multiple Sclerosis.

 

Question 2. A nurse is making rounds taking vital signs. Which of the following vital signs is abnormal?
A). 13 year old female – 105 b.p.m., 22 resp/min., 105/60 mm Hg.
B). 5 year old male- 102 b.p.m, 24 resp/min., 90/65 mm Hg.
C). 6 year old female- 100 b.p.m., 26 resp/min., 90/70mm Hg.
D). 11 year old male – 90 b.p.m, 22 resp/min., 100/70 mm Hg.

Question 2 Answer: A). 13 year old female – 105 b.p.m., 22 resp/min., 105/60 mm Hg.

 

Question 3. A new mother has some questions about (PKU). Which of the following statements made by a nurse is not correct regarding PKU?
A). The effects of PKU are reversible..
B). A Guthrie test can check the necessary lab values..
C). The urine has a high concentration of phenylpyruvic acid.
D). Mental deficits are often present with PKU..

Question 3 Answer: A). The effects of PKU are reversible..

 

Question 4. You are taking the history of a 14 year old girl who has a (BMI) of 18. The girl reports inability to eat, induced vomiting and severe constipation. Which of the following would you most likely suspect?
A). Multiple sclerosis.
B). Bulimia.
C). Systemic sclerosis.
D). Anorexia nervosa.

Question 4 Answer: D). Anorexia nervosa.

 

Question 5. A patient is getting discharged from a SNF facility. The patient has a history of severe COPD and PVD. The patient is primarily concerned about their ability to breath easily. Which of the following would be the best instruction for this patient?
A). Cough following bronchodilator utilization.
B). Cough regularly and deeply to clear airway passages..
C). Deep breathing techniques to increase O2 levels..
D). Decrease CO2 levels by increase oxygen take output during meals..

Question 5 Answer: A). Cough following bronchodilator utilization.

 

Question 6. A child is 5 years old and has been recently admitted into the hospital. According to Erickson which of the following stages is the child in?
A). Intimacy vs. isolation.
B). Autonomy vs. shame.
C). Trust vs. mistrust.
D). Initiative vs. guilt.

Question 6 Answer: D). Initiative vs. guilt.

 

Question 7. A mother has recently been informed that her child has Down’s syndrome. You will be assigned to care for the child at shift change. Which of the following characteristics is not associated with Down’s syndrome?
A). Hypotonicity.
B). Simian crease.
C). Brachycephaly.
D). Oily skin.

Question 7 Answer: D). Oily skin.

 

Question 8. A patient has recently experienced a (MI) within the last 4 hours. Which of the following medications would most like be administered?
A). Acetaminophen.
B). Coumadin.
C). Atropine.
D). Streptokinase.

Question 8 Answer: D). Streptokinase.

 

Question 9. A nurse is caring for an infant that has recently been diagnosed with a congenital heart defect. Which of the following clinical signs would most likely be present?
A). Decreased systolic pressure.
B). Weight gain.
C). Slow pulse rate.
D). Irregular WBC lab values.

Question 9 Answer: B). Weight gain.

 

Question 10. A nurse is putting together a presentation on meningitis. Which of the following microorganisms has not been linked to meningitis in humans?
A). S. pneumonia.
B). Cl. difficile.
C). N. meningitis.
D). H. influenza.

Question 10 Answer: B). Cl. difficile.

 

Question 11. A nurse is administering blood to a patient who has a low hemoglobin count. The patient asks how long to RBC’s last in my body? The correct response is.
A). The life span of RBC is 90 days..
B). The life span of RBC is 45 days..
C). The life span of RBC is 60 days..
D). The life span of RBC is 120 days..

Question 11 Answer: D). The life span of RBC is 120 days..

 

Question 12. A second year nursing student has just suffered a needlestick while working with a patient that is positive for AIDS. Which of the following is the most important action that nursing student should take?
A). Start prophylactic AZT treatment.
B). Seek counseling.
C). Start prophylactic Pentamide treatment.
D). Immediately see a social worker.

Question 12 Answer: A). Start prophylactic AZT treatment.

 

Question 13. A patient has taken an overdose of aspirin. Which of the following should a nurse most closely monitor for during acute management of this patient?
A). Onset of pulmonary edema.
B). Metabolic alkalosis.
C). Respiratory alkalosis.
D). Parkinson’s disease type symptoms.

Question 13 Answer: D). Parkinson’s disease type symptoms.

 

Question 14. A 34 year old female has recently been diagnosed with an autoimmune disease. She has also recently discovered that she is pregnant. Which of the following is the only immunoglobulin that will provide protection to the fetus in the womb?
A). IgG.
B). IgD.
C). IgE.
D). IgA.

Question 14 Answer: A). IgG.

 

Question 15. A fifty-year-old blind and deaf patient has been admitted to your floor. As the charge nurse your primary responsibility for this patient is?
A). Continuously update the patient on the social environment..
B). Provide a secure environment for the patient..
C). Let others know about the patient’s deficits.
D). Communicate with your supervisor your concerns about the patient’s deficits..

Question 15 Answer: B). Provide a secure environment for the patient..

 

Question 16. A thirty five year old male has been an insulin-dependent diabetic for five years and now is unable to urinate. Which of the following would you most likely suspect?
A). Somatic neuropathy.
B). Diabetic nephropathy.
C). Autonomic neuropathy.
D). Atherosclerosis.

Question 16 Answer: C). Autonomic neuropathy.

 

Question 17. A toddler is 16 months old and has been recently admitted into the hospital. According to Erickson which of the following stages is the toddler in?
A). Trust vs. mistrust.
B). Autonomy vs. shame.
C). Initiative vs. guilt.
D). Intimacy vs. isolation.

Question 17 Answer: A). Trust vs. mistrust.

 

Question 18. You are responsible for reviewing the nursing unit’s refrigerator. If you found the following drug in the refrigerator it should be removed from the refrigerator’s contents?
A). Epogen (injection).
B). Corgard.
C). Humulin (injection).
D). Urokinase.

Question 18 Answer: B). Corgard.

 

Question 19. A patient tells you that her urine is starting to look discolored. If you believe this change is due to medication, which of the following patient’s medication does not cause urine discoloration?
A). Sulfasalazine.
B). Aspirin.
C). Levodopa.
D). Phenolphthalein.

Question 19 Answer: B). Aspirin.

 

Question 20. When you are taking a patient’s history, she tells you she has been depressed and is dealing with an anxiety disorder. Which of the following medications would the patient most likely be taking?
A). Elavil.
B). Calcitonin.
C). Verapamil.
D). Pergolide.

Question 20 Answer: A). Elavil.

 

Question 21. A young adult is 20 years old and has been recently admitted into the hospital. According to Erickson which of the following stages is the adult in?
A). Trust vs. mistrust.
B). Intimacy vs. isolation.
C). Autonomy vs. shame.
D). Initiative vs. guilt.

Question 21 Answer: B). Intimacy vs. isolation.

 

Question 22. A patient asks a nurse, “My doctor recommended I increase my intake of folic acid. What type of foods contain folic acids?”
A). Carrots.
B). Yellow vegetables and red meat.
C). Green vegetables and liver.
D). Milk.

Question 22 Answer: C). Green vegetables and liver.

 

Question 23. A 65 year old man has been admitted to the hospital for spinal stenosis surgery. When does the discharge training and planning begin for this patient?
A). Upon admit.
B). Following surgery.
C). Preoperative discussion.
D). Within 48 hours of discharge.

Question 23 Answer: A). Upon admit.

 

Question 24. A 24 year old female is admitted to the ER for confusion. This patient has a history of a myeloma diagnosis, constipation, intense abdominal pain, and polyuria. Which of the following would you most likely suspect?
A). Irritable bowel syndrome.
B). Diverticulosis.
C). Hypocalcaemia.
D). Hypercalcaemia.

Question 24 Answer: D). Hypercalcaemia.

 

Question 25. Rho gam is most often used to treat____ mothers that have a ____ infant.
A). RH negative, RH negative.
B). RH positive, RH negative.
C). RH negative, RH positive.
D). RH positive, RH positive.

Question 25 Answer: C). RH negative, RH positive.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.