Psychiatric Nursing Practice Exam for Defense Mechanism

31
Published on February 21, 2017 by NCLEX Exams

Psychiatric Nursing Practice Exam for Defense Mechanism In Text Mode: All questions and answers are given for reading and answering at your own pace.

Question 1. Object permanence for toddlers develops in this age range?
A). 12-24 months.
B). 10-14 months.
C). 15-24 months.
D). 5-10 months.

Question 1 Answer: D). 5-10 months.

 

Question 2. Which of the following is not one of the key steps in the grief process?
A). Rejection.
B). Bargaining.
C). Denial.
D). Anger.

Question 2 Answer: A). Rejection.

 

Question 3. Which of the following reflexes is not found at birth?
A). Moro.
B). Palmar.
C). Flexion.
D). Babinski.

Question 3 Answer: C). Flexion.

 

Question 4. Which of the following matches the definition: response to severe emotion stress resulting in involuntary disturbance of physical functions?
A). Alzheimer’s disease.
B). Conversion disorder.
C). Depressive reaction.
D). Bipolar disorder.

Question 4 Answer: B). Conversion disorder.

 

Question 5. The REM sleep cycle occur approximately every ____ minutes?
A). 60.
B). 45.
C). 90.
D). 75.

Question 5 Answer: C). 90.

 

Question 6. Parallel play for toddlers develops in this age range?
A). 24-48 months.
B). 12-24 months.
C). 5-10 months.
D). 10-14 months.

Question 6 Answer: A). 24-48 months.

 

Question 7. Which of the following matches the definition: attributing of our own unwanted trait onto another person?
A). Compensation.
B). Rationalization.
C). Projection.
D). Dysphoria.

Question 7 Answer: C). Projection.

 

Question 8. Which of the following categories would a 20 year old adult be placed in?
A). Generativitiy vs. Stagnation.
B). Integrity vs. Despair.
C). Longevity vs. Guilt.
D). Intimacy vs. Isolation.

Question 8 Answer: D). Intimacy vs. Isolation.

 

Question 9. Which of the following describes a person using words that have no known meaning?
A). Neologisms.
B). Neolithic.
C). Verbalism.
D). Delusional blocking.

Question 9 Answer: A). Neologisms.

 

Question 10. Which of the following categories would a 70 year old adult be placed in?
A). Integrity vs. Despair.
B). Intimacy vs. Isolation.
C). Longevity vs. Guilt.
D). Generativitiy vs. Stagnation.

Question 10 Answer: A). Integrity vs. Despair.

 

Question 11. Which of the following is not a characteristic of a panic disorder?
A). Chest pain.
B). Excessive perspiration.
C). Urination.
D). Nausea.

Question 11 Answer: C). Urination.

 

Question 12. Which of the following months matches with an infant first having the ability to sit-up independently?
A). 8 months.
B). 10 months.
C). 4 months.
D). 6 months.

Question 12 Answer: D). 6 months.

 

Question 13. Which of the following matches the definition: covering up a weakness by stressing a desirable or stronger trait?
A). Projection.
B). Dysphoria.
C). Compensation.
D). Rationalization.

Question 13 Answer: C). Compensation.

 

Question 14. Which of the following best describes a person that is unable to tell you were there hand or foot is?
A). Autotopagnosia.
B). Cataplexy.
C). Anosognosia.
D). Ergophobia.

Question 14 Answer: A). Autotopagnosia.

 

Question 15. Which of the following categories would a 60 year old adult be placed in?
A). Longevity vs. Guilt.
B). Generativitiy vs. Stagnation.
C). Integrity vs. Despair.
D). Intimacy vs. Isolation.

Question 15 Answer: B). Generativitiy vs. Stagnation.

 

Question 16. Which of the following is not a sign of anxiety?
A). Dyspnea.
B). Hyperventilation.
C). Moist mouth.
D). GI symptoms.

Question 16 Answer: C). Moist mouth.

 

Question 17. Which of the following best describes a person that is completely awake falling asleep spontaneously?
A). REM absence.
B). Cataplexy.
C). Transitional sleep.
D). Narcolepsy.

Question 17 Answer: B). Cataplexy.

 

Question 18. Which of the following waveforms is most commonly found when you are awake?
A). Zeta.
B). Alpha.
C). Theta.
D). Beta.

Question 18 Answer: D). Beta.

 

Question 19. Which of the following waveforms is most commonly found with light sleepers?
A). Alpha.
B). Beta.
C). Zeta.
D). Theta.

Question 19 Answer: D). Theta.

 

Question 20. Which of the following matches the definition: the justification of behaviors using reason other than the real reason?
A). Dysphoria.
B). Rationalization.
C). Compensation.
D). Projection.

Question 20 Answer: B). Rationalization.

 

Category Tag

Add your comment

Your email address will not be published.